torsdag 6 januari 2011

Det här med fåglarna.

Yttre våld. Så otroligt fjösigt. Var är konspirationsteorierna? Var är känslan av katastrof som sakta men säkert närmar sig, den iskalla tystnaden i skyn, känslan av kollektiv skräck?

Jag går inte på det, det känns för osannolikt. 50-100 döda fåglar i Falköping, 5000 i Arkansas, 500 i Louisiana och det under loppet av några dygn. Plus de typ 100.000 döda fiskarna som spolades upp på en flodstrand någonstans. Är inte det här typiskt en sådan grej som brukar betyda jordens undergång? Några få ser tecknen och försöker varna, myndigheterna mörkar för att undvika masspanik och så ba 'poff' så faller himlen ned över våra huvuden. Kanske ett märkligt gift har funnits i stratosfären och dödat fåglarna, samma gift har regnat ner i nån flodjävel och dödat alla fiskar, samma gift kommer ta kål på oss alla.

Jag gillar den här känslan av att något mystiskt och hemskt är på gång, att det ligger i startgroparna. Det känns som ett slags kollektivt mys-pys-rys borde infunnit sig för länge sedan, det känns som att grannar borde stå utanför sina dörrar och viska oroligt tillsammans, men icke då. Yttre våld. Kajorna har blivit påkörda av en lastbil. Eller...har de verkligen det? (infoga mystisk arkiv X-musik här)

Inga kommentarer: