måndag 7 juni 2010

Om alltings jävlighet

Läser om någon jävla jeppe från Borås som tar hutlöst betalt för att hela cancersjuka med basilika och ta sina kvinnliga patienter på brösten.

Ibland känner jag bara för att sluta läsa nyheter, stänga av allt vad kritiskt tänkande heter, ta på mig ett rödrandigt förkläde och dedikera mitt liv åt att baka småkakor och le åt främlingar. Alltså, jag blir så trött på all idioti, på alla som utnyttjar, på alla som låter sig utnyttjas, på alla de som inte vet bättre och på de som faktiskt vet bättre men ändå skiter i det. Jag blir uppriktigt världsdeprimerad av att läsa sån skit som artikeln ovan, om naturläkare, healare, religiösa ledare, självhjälpare och annat löst folk som utnyttjar människors litenhet, hjälplöshet och godtrogenhet. Jag blir ännu mer trött av det faktum att det finns så jävla många som inte är tillräckligt starka för att stå emot, som låter sig luras och dras in i sånt uppenbart (och för all del, mindre uppenbart) skit. Just den här jäveln åkte ju dit, men hur många gör inte det?

Jag är trött på USA som med samma gamla världsfrälsar-ethos, fast i ny tappning, bedriver riktade mord mot "terrorister" utan rättegång eller, ja, utan någonting överhuvudtaget utom att just USA bestämt att de är terrorister, jag är trött på Lissabonfördrag och EU-presidenter, jag är trött på alla ultrarasistiska små tanter som raljerar i ring P1 och jag är trött på mig själv som faktiskt inte ens försöker göra någonting åt någonting. Ja, annat än att spy galla över faktum då.

Visst, visst, det finns väl bra människor också, men så länge de befinner sig i en sådan våldsam jävla superminoritet som nu - och så länge verklighetens folk bryr sig mer om att grannens katt bajsat i deras sandlåda, om att läsa aftonbladet och kolla på norska hollywoodfruar än vad som händer utanför tvättstugan, den egna trädgården, gatan och konsumaffären så lär det fortsätta vara helt åt helvete med världen.
I vissa lägen känns det som att det var lite synd att vi inte sögs in i något svart hål när de startade upp LHC.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nästa skeptiker?
Fråga: är naturmedicin bara nys och humbug? Är alla naturläkare lurendrejare som utnyttjar "svaga"?

kerim sa...

Du borde isåfall utforska islam, man värdesätter kvinnan och både kvinnan och mannen har skyldigheter. av dessa att begå skändligheter och otrogenhet utgör stora synder. kyskhet betyder inte att man lever som en nunna eller munk hela livet utan att man däremot följer enligt Vad Gud klarlagt för oss. väljer att leva så nu i modern tid där massförhållanden,otrogenhet, utvika kvinnan som sexsymbol är vekligen lågt och fel. det leder till psykologiska problem. sjukdomar och moralisk kollaps. Giftemål och ömsesidigt kärlek och vänskap mellan partnern. slipper individ känna sig utnyttjad eller begå felaktigheter.

Anna sa...

Kära Anonym, svaret på din fråga är ja. Garanterat 100% av alla naturläkemedel och dito läkare är nys, humbug och utnyttjar svaga, precis som jag tydligt och klart påstod i inlägget.

Kära Kerim, vilken fantastisk idé! Jag tror jag överger all religions-skepticism här och nu för att bli hängiven islamist. Du får även plus för din fina meningsbyggnad och allmänt välformulerade kommentar.

kerim sa...

Frökenkysk
Att vara muslim betyder inte att man är radikal. Sen har jag inte påstått det heller. " a way of life" är en bättre definiton islam. Mitt svenska må inte vara så bra formulerad, men hoppas budskapet kom fram.
angående artikeln: jag tycker det är vidrigt man kan utnyttja människor på det här sättet men är också tragiskt att folk faller för såna scams. De bör vara mer försiktiga. Sen är det ja mycket problem i världen politiska konflikter och disputer. Föreställ dig en sekund om allting vore perfekt då skulle du inte skapat denna blogg eller haft något diskutera om och ÄNDRa det. Vad skulle då meningen med allt vara.

Anna sa...

Ja, nog är det tur att det är så mycket skit med allt. Sannerligen. Vad skulle meningen med allt vara om man inte fick blogga om detsamma?